Mi lehet az internatadó mögött?

Ha ez az adó jelenlegi formájában megvalósulna, óriási érvágás lenne a lakosoknak, versenyhátrány a vállalkozásoknak, egyszóval kellemetlen, felelőtlen és igazságtalan lenne. Szerintem lesz törvénymódosítás, de nem pusztán a nagy tiltakozás miatt.

Egyrészt érzelmileg jobban elfogadható, ha túllicitálnak, majd visszavesznek. Például először benyögték a “tandíjat”, végül bevezették az “állami- és részösztöndíjat”, és akkor már nem nagyon lázadtak az emberek, mert úgy érezték, hogy kompromisszumra jutottak a kormánnyal. Hogy néhány éve a képzési hozzájárulás legapróbb gondolatára is ugrottak, az már senkit sem érdekelt, mert a végén volt egy kis sikerélményük. Ez így szociálpszichológia.

De az is elképzelhető, hogy ezt most azért dobták be a köztudatba, hogy eltereljék a figyelmet egy népszerűtlen hírről, pl. hogy a NAV-elnök külföldi szabadságra ment, vagy hogy beadtak egy törvénymódosítást, amivel EU-ellenszélben is építhetnénk az orszoknak gázcsövet. Elég rafináltak, és erre is volt már példa.

Persze egy héttel az önkormányzati választások után nem kockáztatnak sokat.

Kategória: Vélemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.