Napi gondolat

Már szinte ki sem lehet kerülni az újabb és újabb cikkeket az orvosi diploma nélkül praktizáló áldoktorokról, kezdve a Bajor Imrét kezelő Vargha Zoltántól az aposztrófos doktorokig. A média felkapta a témát, mert Bajor ismert színész, humorista, celeb.

Szomorúnak tartom, hogy Bajornak meg kellett halnia ahhoz, hogy a média foglalkozzon a témával, de képzeljük el, mi lett volna akkor, ha nem kerül Vargha Zoltánhoz! Akkor nem derül ki az, hogy áldoktorok rendelnek, hogy betegek ezrei kerülnek hozzá nem értő kezek közé nap mint nap, fokozva szenvedésüket vagy a gyógyulás ígéretével ítélve őket biztos halálra. A média nem foglalkozna az üggyel, és az embereknek fogalmuk sem lenne arról, hogy mi folyik körülöttük.

Így viszont eljut az emberekhez a probléma, átformálja a közgondolkodást és táptalajt ad olyan kezdeményezéseknek, amelyek akár jogi úton, akár szervezetileg visszaszoríthatják a sarlatánkodást Magyarországon. Ez pedig már nem is hangzik olyan rosszul. Én alkotó emberként örülnék annak, ha kerek életművemen túl a halálom sem lenne hiábavaló, ha emberéletek megmentése adna neki értelmet.

Kategória: Vélemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.