2011. november hónap bejegyzései

Fidesz, a kis gyámoltalan…

A XI. kerületi Fidesz önkormányzatának két tagja könnyebb sérüléseket szenvedett el, miután egy férfi az irodába belépve egyiküket megütötte, másikukat fellökte. Az utóbbi beverte a fejét is. Természetesen azonnal kórházba szállították őket, és nem azért, hogy a választópolgárok szemében súlyosabbnak tűnjenek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | 2 hozzászólás

Gyorshír: Matolcsy egy helyet javított

A Financial Times, az egyik legnagyobb brit üzleti lap minden évben rangsorolja az EU gazdasági minisztereit politikai, gazdasági adottságok és hitelesség szempontjából. 2010-ben és 2011-ben is az élmezőnyben a német, lengyel és svéd gazdasági szakemberek végeztek. A sereghajtók krémje változott, 2010-ben a portugál, spanyol és ír miniszterek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | 2 hozzászólás

Rákosi módszereit másolja Orbán

Nemrég jelent meg az MTI-nél az a hír, hogy az új alaptörvényben a Fidesz kimondaná, hogy az MSZP a rendszerváltás előtti állampárt jogutódjaként osztozik minden felelősségben, melyben az terhelhető. Így a legnagyobb ellenzéki párt nyakába varrnák a kommunizmus minden mocskát: … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Arany délután

Többszörösen is örömteli dolgot tett a kormány: feltehetően a leminősítéstől tartva tárgyalásokat kezdett az IMF-fel. A piac azonnal megérezte és beárazta a hatását: a forint 2%-ot erősödött, a BÉT részvényei drágultak, az OTP és a MOL részvényei közel 6%-kal lettek értékesebbek. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

A válságkezelési stratégiák összehasonlítása

Nem tudom, megfigyelték-e, hogy az elmúlt években megnövekedett a tüntetések és demonstrációk száma – mindkét kormány alatt? Ez nemcsak a W alakú recesszió miatt van  így. A demonstrációk a rosszabb életkörülmény következménye. A hatvanas évektől kezdve deficites volt az ország, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Versek 2011-ből

A rendszerelme Rohanj belé, rend szerelme! Hullik a tél, tör a tavasz. Smaragd főnix tépi szárnyát, Elhagyja a fény is árnyát. Menni kéne, rend szerelme. Rubin rózsa bontja szirmát, S mikor alászáll a nappal, Elhervad a messzi Nappal. Mért nem … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodalom | 1 hozzászólás

Vesztésre állunk a devizaháborúban

A végtörlesztést azért találták ki, hogy enyhítsék a devizahitelesek terheit, mégis, a bankszektor destabilizálódása miatt jelentős forintgyengülést eredményezett, mely pont az ellentétes hatást váltotta ki: a devizahitel törlesztőrészletek az egekbe szöktek. Pár napja pedig Matolcsy bejelentette, hogy “Magyarország megszabadulna az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!