2011. június hónap bejegyzései

Politikai hazugságok gyűjteménye

Kedves Olvasó! Évek óta furdal a kíváncsiság, mely politikusok, pártok hazudnak többet, és hány hazugság mellett megyünk el jóhiszeműen hétköznapjaink során. Ezért indítottam ezt a kezdeményezést: létre szeretnék hozni egy gyűjteményt, melyhez a ti segítségeteket is kérem. Ha ismertek ilyen hazugságokat, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | 3 hozzászólás

Egy gondolat az abortuszról

Az utóbbi időben mind a reklámokban, mind a blogokban és cikkekben megszaporodott az abortuszellenes hangulat, mint később kiderült, a reklámokat a kormány pénzelte EU-s pénzből (melyet másra szántak). Ismerve, hogy 2011-ben harmadannyi pénzt különítettek el abortuszra, mint 2010-ben, érezhető, hogy az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Kiemelt bejegyzések, Vélemény | 32 hozzászólás

Phase-locked Loop (1st Edit)

Közkívánatra közszemlére bocsátom a legújabb számom első verzióját. A tapasztaltabb fül számára furcsa hibridnek tűnhet, ugyanis a progressive-trance és dutch-house hangzást ötvöztem benne. Kíváncsi vagyok a hozzáértők véleményére, Facebookon, kommentben vagy Soundcloud kommentben bárki elküldheti. Íme a szerzemény: Thomas Bauer … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Zene | Szóljon hozzá most!

1300 milliárd forint öt felhasználási módja

Kezdjük az elején. Honnan ered az 1300 milliárd? Két részből tevődik össze. A 2011-ben bevezetett egykulcsos SZJA évi 800 milliárd forint hiányt termel, miközben a társadalom legjobban kereső 40%-ának adócsökkentés, legszegényebb 40%-ának pedig adónövelés. (Vagyis az adócsökkentésen/adónövelésen túl az évi 800 … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Aszimmetrikus és aszinkron

Engem eléggé idegesít eme a szakmában igen gyakran használt két szó helytelen írásmódja, ezért jószándékkal szeretném ezt helyre tenni annak, aki vevő rá. A “metrikus” görög eredetű szó, azt jelenti, hogy méterrendszerű, a távolsággal és a távolságméréssel van összefüggésben. A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodalom | Szóljon hozzá most!