2011. március hónap bejegyzései

A Fidesz ünnepe

Bizonyára sokan észrevettétek, hogy néhányan jóval március 15-e előtt és után is hordanak kokárdát. A hordozójuk mi akar ezzel mondani? Ők magyarabbak azoknál, akik csak március 15-én tisztelik meg a forradalmat. Esetleg a régi Fideszes pártszimbólumként hordják – mint ahogyan … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Winter Megamix 2011. vol. 1 mixed by Thomas Bauer

A dátum, a mix címe és a számok megjelenése megzavarhat titeket, ne aggódjatok, ez amiatt van, mert mostanában nincs sok időm mixelgetni. 🙂 Csupa jó szám, megéri meghallgatni. Winter Megamix 2011. vol. 1 mixed by Thomas Bauer [320kb/s] [136 bpm] … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Zene | Szóljon hozzá most!

Hungarocentrikus világkép

A magyar kormányfő az EU soros elnöke személyében március 11-én a líbiai konfliktusról tárgyalt az Európai Tanáccsal. Orbán Viktor álláspontja, hogy vannak tagállamok, köztük Magyarország, amelyek szerint „tartózkodni kell az olyan katonai jellegű műveletektől, amelyek azt eredményezhetik, hogy elveszíthetjük az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Ferihegy vagy Vikihegy?

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vagy Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest–Ferihegy? A válasz egyértelmű. Az előbbit szeretné a kormány, az utóbbit javasolja a földrajzi nevek, helységnevek, földrajzi megjelölések ügyében illetékes bizottság 20:1 arányban. Az indok egyszerű: a kormány által javasolt tulajdonnevek sokasága … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Apró tűszúrások

Nem irigylem a Fidesz jelenlegi helyzetét. A soros EU-s elnökség miatt kivilágított célpont, sikerekből híján van, a belső fogaskerekek pedig rendesen kopnak. A Széll Kálmán terv bár kissé megkésett, úgy látszik, megnyugtatja a piacokat. Azonban felreppent a hír, hogy a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Népakarat

A 2006-os botrányok után a Fidesz a népakarat színeiben húszezer tüntetőt küldött az utcára, hogy tüntetésekkel lemondásra késztessék az akkori miniszterelnököt. 2011. március 15-én közel 30 ezer civil tüntető gyűlt össze a médiatörvény hatálytalanítását követelve. Ha a 20 ezer tüntető … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

日本

Részvétemet és együttérzésemet szeretném kifejezni a Japánban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak.

Kategória: Uncategorized | Szóljon hozzá most!

Alkotmánycseppek II

Nagy megelégedettséggel értesültem, hogy még a beterjesztés előtt eltávolították az új magyar alkotmány tervezetéből az alábbi mondatot: Egyetértünk az első szabad Országgyűlés képviselőivel, akik első határozatukban kimondták, hogy mai szabadságunk a világkommunizmust halálra sebző 1956-forradalmunkból és szabadságharcunkból sarjad ki. Mert szégyen, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Az ünnep

Nem tudom, ki mit ünnepel március 15-én. Én azt az eszmét, mely függetlenségünket kívánta. Azonban a gyakorlati megvalósítás az én szemszögemből szégyenletesre sikredett. A forradalom március 15-én tört ki, 16-án eljutott a hír Bécsbe, 17-én szentesítette V. Ferdinánd király a független … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Alkotmánycseppek I.

A már húsz éve kritikaálló magyar alkotmány leváltását a Fidesz az alábbival indokolja: “Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmány jogfolytonosságát, amely egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk annak érvénytelenségét.” Az alkotmánycseres indoklása egy hamis állításon nyugszik. Valaki tud … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!