2010. november hónap bejegyzései

Menni vagy nem menni?

Magyarországon közel 3 millió magánnyugdíj-pénztártagot érint ez a kérdés. Így nem árt az új információkat is figyelembe venni egy életre szóló döntés meghozatalához. Ha maradok MNYP tag Egy MNYP tag nyugdíjjárulék címen 9,5%-ot fizetett a bruttó keresetéből az államnak, munkáltatója … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Versek, ez év tavaszából

2012 – Újabb jóslat a világvégére Özönvizet lobbant a szilánkos rettenetet repesztő meteor, özönlik utcára újra-megtért, hippi és a narcisztikus terror. Eszeveszett anarchia megint kúr egy büntetlen kristályéjszakát, önző, vezeklő máglya és szeszbűz dúsítja a döglött kurvák szagát. Fehér templomban … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodalom, Kiemelt bejegyzések | Szóljon hozzá most!

A nyugat Magyarországa

Sokszor szoktuk magunkat a nyugathoz hasonlítani. Például életszínvonal szempontából, de a külföldi intézményrendszereket is nyomon követjük: felsőoktatás, nyugdíjrendszerek, privatizáció. Ez nem csoda, hiszen hagyományosan élen jár sok tekintetben nyugat, való igaz, több feltörekvő ország pályázhat az elkövetkező évtizedekben a G20-as helyekre. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | 2 hozzászólás

Kétszer lépni ugyanabba…

Sok támadás érte Simor Andrást, a Magyar Nemzeti Bank elnökét. (Többek között az “offshore lovag” címet is megkapta. Bár való igaz, Ciprus EU tagország, így ottani szabályok szerint adót fizető cége, a Trevisol Management Services Ltd. onshore cég.) Orbán Viktor … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Szabályozástechnika a politikában

Szabályozástechnikai bevezető Sok dolog tekinthető a világban rendszernek. Nincs másra szükség, csak hogy egy bármilyen objektumnak bemenetei és kimenetei legyenek. Az emberi szervezet egy rendszert alkot: az érzékszerveivel jeleket észlel (például meghallja az emberi beszédet), a mozgató szerveivel pedig beleavatkozik … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Kiemelt bejegyzések, Vélemény | 4 hozzászólás

Magánnyugdíjpénztár vagy állami?

Ez egy összetett probléma. Pont olyan, amilyet szeretek, így elhatároztam, hogy ezt a vonalat is körbejárom, mind gazdasági, mind politikai, mind erkölcsi oldalról. Jellemző adat, hogy a magyaroknak alacsony az öngondoskodási hajlandóságuk. Ez azt jelenti, hogy életünk során a pénzünket inkább elköltjük, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | 1 hozzászólás