Vélemény kategória bejegyzései

Racionális alapokon nyugvó gondolatok gazdaságról, politikáról, áltudományokról.

Egy gyorsétterem fejfájára :)

Hiába élünk a női egyenjogúság korában, feminizmusra mind a mai napig szükség van, és szükség is lesz, amíg a nők napi szinten szembesülnek az őket ért hátrányokkal, diszkriminációkkal. Amíg a közgondolkodás szerint a nő tehet arról, ha szexuális erőszak áldozatává válik, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Miért ne olvassuk el Orbán legújabb levelét?

Mert egyetlen célja a gyanútlan olvasó manipulálása. Most bemutatom, hogyan is történik mindez. 1. Manipulatívan megkérdezi, hogy mennyire fontos a terrorizmus térnyerése, miközben rögtön két riasztó példával is szemlélteti azt (persze mindkettő köthető a muszlim világhoz, tehát összekapcsolja a vallást … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Mit eredményezett a szabad vasárnap?

Heti rendszerességgel járok egy közeli Lidlbe, eddig az esetek nagyjából felében vasárnaponként, ami ugye megváltozott. De ezt a törvényt mégsem értem hozták, hanem az ott dolgozókért, elvileg, így ez a bejegyzés most róluk fog szólni. Úgy vagyok ezzel a dologgal, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

A nagy Oravecz-kritika

Olvastál nemrég valami olyat egy természetfotón, hogy merj álmodni, bízz magadban, ne érdekeljen az emberek véleménye, és akkor kitárulnak előtted a kapuk, és bár a rögös úton a sors próbára tesz, egyedül csak a szerelem számít, mert ez az élet … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Mi lehet az internatadó mögött?

Ha ez az adó jelenlegi formájában megvalósulna, óriási érvágás lenne a lakosoknak, versenyhátrány a vállalkozásoknak, egyszóval kellemetlen, felelőtlen és igazságtalan lenne. Szerintem lesz törvénymódosítás, de nem pusztán a nagy tiltakozás miatt. Egyrészt érzelmileg jobban elfogadható, ha túllicitálnak, majd visszavesznek. Például … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Internetadó = tömegmészárlás?

Nem. De a hatásvadász címektől lehet, hogy örökre megszabadulunk. Az internettől is. Másfél héttel a választások után előállt a kormány az internetadóval: minden megkezdett Gigabyte után 150 forintot sarcol jövő évtől a kormány az internetszolgáltatóktól. Ez azt jelenti, hogy a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Kritikus tömeg

És íme, biztosan állíthatjuk, hogy a Fidesz négy éve elérte a kritikus tömeget. Azt a pénzt, hatalmat és befolyást, amellyel rendelkezve már elképzelhetetlen, hogy a Fideszt valamelyik ellenzéki párt vagy pártszövetség megbuktassa. A Fidesz egyedül már csak önmagát képes megbuktatni. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

La grande bellezza

Sorrentino szerint a nevetségesen túlidealizált szépség és öröm, szerelem és szex csak a felszínt kapargató hétköznapiasság képmutatása. Nincsenek sem ideális párok, sem ideális szülők, de még gyerekek sem. Nem élünk ideálisan, és még az ideális gazdagság sem biztosítja ezt az ideális … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Napi gondolat

Először tanulnják meg kikerülni a vak komondorokat, és csak utána vegyék egyáltalán a merszet is ahhoz, hogy beleszóljanak a házasságomba!

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Röhejes idézetek Vargha áldoktori disszertációjából

Igen, Schmitt Pál botránya óta én is jobban utánaolvasok ezeknek a hírhedté vált doktori disszertációknak, amelyek színvonala végső soron a doktori képzést is minősíti az adott intézményben. Vargha doktoriját megszerezve és átolvasva még egy hozzám hasonló, gyógyászatban kevésbé járatos személy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Vélemény | 2 hozzászólás