Irodalom kategória bejegyzései

Ide kerülnek az általam írt alkotások.

Nyárimádó

Nyárimádó Ahogy tompa, nyári esti együttlétben kint, a pesti patakpartnál porral festi lépésünk a lábunkat, s hársfa oltja szende szélbe mézillatát, mintha élne, s villogtatja város fénye félénken az utunkat, s fülemüle száz trillája, boldog dalnak kacér bája sejteti, hogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodalom, Kiemelt bejegyzések | Szóljon hozzá most!

Groteszk vers a közösségi oldalak társadalmi hatásairól

Facebook Halálszagú, puha ködben agyvelővel fest az ember képet pucér önmagáról: lelkéhez egy arcot rendel, vászna ráncos bőrbörtöne, melyet aztán összespriccel fuldokolva felröhögve kommentjeivel és giccsel. Nyomort eszik, belefürdik sárba, rothadó avarba, cupákol egy elesettet, kinek szája be van varrva. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodalom | Szóljon hozzá most!

Üvegvilág

Mint egy kisgyerek a játszón, egy üveggolyóval játszom: a megdermedt időt nézem, fagyott világát a kézben. Benne egy széles szivárvány, az üvegbörtönbe zárt vágy feszül, és körötte kék ég, lámpa fénye festi kékét. Alatta egy apró város, üveghegyekkel határos, kikötőkben … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodalom | Szóljon hozzá most!

Pirkadat

A Nap, ó pirkalló, mint kecses pillangó pattan fel az égre. Arany koszorút fon a keleti úton dús hajkoronádból. Gyöngyharmattal szórja szép személyed, Dóra. Csillogó aurád napfürdőben ázik, ezüst fény szikrázik hajadon hajadon… *** De megleled helyed, és bekötik fejed, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodalom | Szóljon hozzá most!

A madár

Mint óriási, kék csiga, vonszolta magát végig a szeptemberhez méltatlan forróságban a modern busz a Thököly úton. A szokásos parlamenti választások előtti útfelújítások, és a délutáni csúcsforgalom miatt kátrány ízű füst áramlott be a csigaház parányi ablakain, feldúsítva a végletekig … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodalom | Szóljon hozzá most!

Tojásokban és kölniben gazdag Húsvétot kívánok!

Piros rózsa, bíbor és kék, kedves locsolóversikék ékesítsék a Húsvétot, mint csillagok az égboltot!

Kategória: Irodalom | Szóljon hozzá most!

Politikai gondolatok lírai kifejezése

Petőfi, Ady, Wass, Radnóti. Az ember gyakran szembesül a hétköznapok megélése során a politikai irányelvek, eszmék kivetülésével, és a gondolkodó értelmiség nem fél papírra vetni véleményét, gondolatait a témával kapcsolatban. Most én is olyan verseket tárok az olvasóim elé, melyek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodalom, Vélemény | 1 hozzászólás

Ha megkérdeznék

Ha megkérdeznék, mit szeretek Benned, nem mondanám, hogy a két szép kék szemed. Se kecses kezed, dús hajad megkötőt, se nádszál tested, karomban megtörőt nem emlegetném. Zongorán szteppelő buja ujjaid nem hoznám én elő. Nem méltatnám épp szirénszerű hangod, se … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodalom | Szóljon hozzá most!

A magyarmagyar

A magyarmagyar A Hungaricus egy olyan állatfaj, mely együgyü képmutatással és kegyetlen ambícióval is képes groteszk öncsonkításra. Leleményessége és eszköztára kimeríthetetlen, társadalmi szerveződése rendkívül közel áll az Ovis aries strepsiceros Hortobágyiensis fajhoz. Bőrpigmentáció szerint szegregálódik. Az elülső fejrész (az arcrész) … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodalom | Szóljon hozzá most!

Versek 2011-ből

A rendszerelme Rohanj belé, rend szerelme! Hullik a tél, tör a tavasz. Smaragd főnix tépi szárnyát, Elhagyja a fény is árnyát. Menni kéne, rend szerelme. Rubin rózsa bontja szirmát, S mikor alászáll a nappal, Elhervad a messzi Nappal. Mért nem … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Irodalom | 1 hozzászólás