Cascade

Tudom, hogy már régóta nem frissült a tartalom, de a kitartók most jutalmat kapnak egy új nóta formájában, ami két verzióban is letölthető!

Letöltés:

Thomas Bauer – Cascade (Originak Mix) zippyshare/4shared
Thomas Bauer – Cascade (Radio Edit) zippyshare/4shared

Kategória: Zene | Szóljon hozzá most!

Nyárimádó

Nyárimádó

Ahogy tompa, nyári esti
együttlétben kint, a pesti
patakpartnál porral festi
lépésünk a lábunkat,

s hársfa oltja szende szélbe
mézillatát, mintha élne,
s villogtatja város fénye
félénken az utunkat,

s fülemüle száz trillája,
boldog dalnak kacér bája
sejteti, hogy párja várja
nesztelen a nászukat,

s aláfesti ezer tücsök,
míg lehuppansz, melléd ülök,
megérintesz, megrezdülök,
s összebújnak álmaink,

úgy szeretnék összebújni
majd a széllel, s megújulni
benne mindig, ahogy fújni
kezdi üres hamvaim.

Kategória: Irodalom, Kiemelt bejegyzések | Szóljon hozzá most!

Egy gyorsétterem fejfájára :)

Hiába élünk a női egyenjogúság korában, feminizmusra mind a mai napig szükség van, és szükség is lesz, amíg a nők napi szinten szembesülnek az őket ért hátrányokkal, diszkriminációkkal. Amíg a közgondolkodás szerint a nő tehet arról, ha szexuális erőszak áldozatává válik, vagy egy kocsmáros lánynak jól kell kinéznie a munkájához, addig szükség van a feminizmusra.

A világ nagy problémái

Azonban számos mozgalomhoz hasonlóan a feministák is szeretnek előszeretettel túllőni a célon. Tavaly a New York-i feministák támadták meg a tömegközlekedésben terpeszben ülő férfiakat, hogy a terpesz valójában a nők elleni erőszak egy rejtett formája, nemrég pedig a Facebook-szabályzat pontosításakor akadtak ki a feministák, egészen pontosan azon, hogy a nemi szervek mellett női mellbimbót tartalmazó tartalmat sem lehet feltölteni.

Nem kell túl sokat agyalni azon, hogy miért van ez így. A nők mellbimbója érzékenyebb, mint a férfiaké, emiatt gyakori résztvevője a nemi aktusoknak, és mint az intimitás része, a nyugati társadalmakban így kézenfekvő a takarása. Erre többek között azért is szükség van, mert a férfiak nem úgy viszonyulnak a női mellekhez, ahogyan a nők: a férfiak számára szexuális visszajelzés arról, hogy a nő mennyire lehet alkalmas egy utód táplálására, így kiemelt szerepet játszik a nemi vonzalom kialakulásában.

A fedetlen női mell egy férfi számára elveszíti misztikus sejtelmességét, egyben a közösülés ígéretével kecsegtet. Ha pedig valaki egyenesen közszemlére bocsátja a melleit, azáltal, hogy egyszerre több férfit kecsegtet, lerombolja a férfiak belé vetett bizalmát egy hosszú és tartalmas kapcsolatra. Vulgárisan ezt úgy hívjuk, hogy kurvás. Ez egyszerre jelentheti a férfiak szexuális fantáziájának beindulását és a nő tárgyiasodását. Természeti népeknél a hétköznapi élet gyakori résztvevői a fedetlen keblek, de nem is igazán beszélhetünk ezeknél a társadalmaknál női egyenjogúságról.

A nyilvános helyen gyermekét szoptató anya viszont egészen más történet. Neki nincs szüksége arra, hogy férfiakat csábítson el és párt találjon, hiszen ezen már túl van. Ő saját gyermekének a túlélését, egészésgét szeretné biztosítani.

De mi a helyzet a közerkölccsel?

Ha valaki egy gyorsétteremben szeretne ebédelni, a gasztronómiai élményhez a finom étel mellett az is hozzátartozik, hogy kellemes, tiszta környezetben eszik, hiszen ezek mind befolyásolják a közérzetünket, ami üzleti szempontból kritikus terület. Senki sem akar csatornaszagban vagy a boncasztalnál enni. A gyorsétteremláncok biztonsági őröket alkalmaznak azokra az esetekre, ha valaki megzavarná mások nyugodt táplálkozását, ha például egy kötekedő részeg jelenetet rendezne, vagy egy büdös, ápolatlan ember beülne az egyik asztalhoz anélkül, hogy rendelne valamit.

Az, hogy mi zavarhatja a többi embert, a biztonsági őr dönti el az adott helyzetben. Megpróbálja a többség érdekeit a kisebbség elé helyezni, mérlegeléskor saját normáit és a vállalati normákat próbálja érvényesíteni. A Mekis incidens során úgy tűnt számára, hogy a gyermekét szoptató nő megsérti a közerkölcsöt. A konfliktus abból eredt, hogy az étterem egy másik dolgozója viszont nem találta a cselekedetet közerkölcsbe ütközőnek.

Néger vagy fekete

Erről az esetről az egyetemi újság egyik cikke jutott eszembe, amelyikben egy fekete diák emelt panaszt az ellen, hogy diáktársai – bár teljesen jóhiszeműen – a néger szót használták rá. Elmagyarázta, hogy bár megérti, hogy a magyar nyelvben teljesen más jelentéssel bír, mint az angolban használt n-betűs szó, mindkettő ugyanabból a Niger folyóból származik, amelyen a feketéket elszállították otthonukból, hogy rabszolgának adják el őket. Emiatt ő sértőnek érzi ezt a szóhasználatot, még akkor is, ha diáktársai nem akarják bántani ezzel.

Ez pedig elgondolkoztatott: nem az számít, hogy szerintem mi sértő és mi nem, hanem az, hogy ezzel mást esetleg megbánthatok. Lehet, hogy a kismamának illett volna körültekintőbben eljárnia, mert amit ő és az egyik dolgozó nem talál sértőnek, azt más még annak vélheti. Az éttermekben sokan esznek, és ezt bárki zavarónak találhatja. Emiatt szokott sok kismama inkább a mosdóban vagy egy kendővel eltakarva szoptatni, vagy ha tudja, hogy elmegy hazulról, legalább visz magával egy kis anyatejet cumisüvegben.

Bárhogy is, a mai flash mob tipikus túlreagálása az esetnek, amellyel a Mekinek akár óriási anyagi károkat is okozhatnak az eldurrant agyú feministák. Mindig azt mondják, hogy a szoptatás a világ legtermészetesebb dolga. Ez igaz a szexre is, viszont sokak szerint ugyanolyan intim is. Megvan rá a lehetőség, hogy teljesen diszktéren csináljuk, így elkerülhetjük még a lehetőségét is annak, hogy a többiek nyugalmát megzavarjuk.

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Groteszk vers a közösségi oldalak társadalmi hatásairól

Facebook

Halálszagú, puha ködben
agyvelővel fest az ember
képet pucér önmagáról:
lelkéhez egy arcot rendel,
vászna ráncos bőrbörtöne,
melyet aztán összespriccel
fuldokolva felröhögve
kommentjeivel és giccsel.

Nyomort eszik, belefürdik
sárba, rothadó avarba,
cupákol egy elesettet,
kinek szája be van varrva.
Felnyitja a koponyáját,
meghágja az agyát, spriccel…
Lett az ember, s leokádott
kommentjeivel és giccsel.

Ajánlás:

Kifordítva kellek csak már.
Ez lenne a nevem ára?
Ha már le is vetkőztettél,
lájkolj, kérlek, halálra!

Kategória: Irodalom | Szóljon hozzá most!

Miért ne olvassuk el Orbán legújabb levelét?

Mert egyetlen célja a gyanútlan olvasó manipulálása. Most bemutatom, hogyan is történik mindez.

1. Manipulatívan megkérdezi, hogy mennyire fontos a terrorizmus térnyerése, miközben rögtön két riasztó példával is szemlélteti azt (persze mindkettő köthető a muszlim világhoz, tehát összekapcsolja a vallást a terrorizmussal, holott más jellegű csoportok is hajtanak végre terrorcselekményeket). Igaz, hogy Magyarországon gyakorlatilag nincs terrorizmus, és a TEK is csak jedinek öltözött egyetemistákat kerget szabadidejében, de a helyzetet szándékosan rosszabb színben tüntetik fel azért, hogy hangsúlyt adjanak a mondanivalójuknak.

2. Itt a válaszok az érdekesek. Az olvasó értelemszerűen nem tudja megjósolni a jövőt, emiatt nem zárhatja ki a terrorcselekményt sem. A kérdés megválaszolása tudatosítja a gyanútlan olvasóban azt, hogy Magyarország lehet terrorizmus célpontja – való igaz, az hazánkban az elmúlt évtizedben a terrorcselekmény leginkább az volt, hogy Budaházy molotov-koktéllal támadtott baloldali politikusok házaira.

3. Itt a kérdés a manipulatív, ami két alkérdést mos egybe: Brüsszel bevándorlási stratégiája hibás / a bevándorlás és terrorizmus között összefüggés van. A két kérdést csak egyszerre lehet megválaszolni, így a gyanútlan olvasó fejében a kettő össze is kapcsolódik: Brüsszel bevándorlási stratégiája növeli a terrorizmus fenyegetettséget. Valójában a logikai kapcsolat pont fordítva van: az IS fenyegetettése miatt érkeznek egyre többen Európába.

4. Nem véletlenül került egymás mellé a három szó: “megélhetési bevándorlók törvénytelenül”. Kriminalizálják a bevándorlókat, bűnözőknek bélyegzik őket, és ezt az értékítéletet sulykolják a gyanútlan olvasóba. A megélhetési szóról mindnekinek a megélhetési bűnözés jut az eszébe.

Ők viszont sokkal inkább menekültek, akiket azért gyilkolnak, mert keresztények. A bűnözőkön senki sem akarna segíteni, de a menekülteken már igen. Így formálják át a gyanútlan olvasó értékítéletét: kialakítanak a kriminalizált menekültekkel szemben egyfajta ellenséges attitűdöt.

Persze a kérdés másik fele, hogy erről hallott-e az olvasó, vagy sem, teljesen irreleváns.

5. Tovább élezik a “megélhetési bevándorlókkal” szembeni ellenállást azzal, hogy felvetik, ezek a “bűnözők” elvehetik a magyar munkahelyeket és megélhetéseket. De ne felejtsük el, hogy a számuk a tízezres nagyságrendben van, szemben a 4,1 millió magyar munkavállalóval.

(Hogy a magánnyugdíjpénztári rendszer felszámolása okozta, 2020-tól lecsapódó nyugdíjkatasztrófa hatásait a munkavállalók számának növekedése mérsékelheti, arra most nem térnék ki.)

6. Most, hogy a gyanútlan olvasó megtudta, hogy Brüsszel “megélhetési bűnözőket” enged Magyarországra, akik “elveszik a megélhetését”, megkérdezik tőle, hogy szerinte megbukott-e Brüsszel bevándorlási politikája (ami persze támogatja a terrorizmust). Az első 5 kérdés után már aligha lehet azt válaszolni, hogy keresztényi kötelességem segítséget nyújtani ezeknek a hazájukból elüldözött embereknek.

7-12. Ezek a kérdések arról szólnak, hogy az új attitűddel ellátott gyanútlan olvasó kifejezze támogatását a magyar kormány (Fidesz) és értékrendje felé, az utolsó kérdésekkel pedig visszamérik, mennyire volt sikeres a kérdőív véleményformáló hatása. Mert a gyanútlan olvasó minél többször húz be egy x-et a Fidesz mellett, annál közelebb érzi majd magához. Ez a közpénzből fizetett 1 milliárd forintos kérdőívezés valódi célja.

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Mit eredményezett a szabad vasárnap?

Heti rendszerességgel járok egy közeli Lidlbe, eddig az esetek nagyjából felében vasárnaponként, ami ugye megváltozott. De ezt a törvényt mégsem értem hozták, hanem az ott dolgozókért, elvileg, így ez a bejegyzés most róluk fog szólni.

Úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy eddig is a Lidlbe jártam, a törvényt követően meg pláne bojkottálom a kis üzleteket, hogy mégiscsak kompenzáljak valmit a saját erőm és pénzem által. Lényeg a lényeg, elég jól érzékelem a változásoat az üzletben.

Az első és legnagyobb, hogy hiába a napi kb. 10 százalékos vásárlónövekedés, ennél lényegesen többnek érződik. Sokkal többen dolgoznak egyszerre az üzletben, és láthatóan kapkodva. Alig tudnak lépést tartani az árufeltöltéssel, olyan ütemben fogynak a termékek, utána pedig rohanhatnak át a pénztárhoz, mert három működő pénztár mellett is nagy sor alakul ki, holott korábban ez a várakozók leggyorsabb leapasztási módszere volt. Rákérdeztem egy pénztárosnál, aki diplomatikusan azt felelte, hogy ugyanúgy működnek tovább, de azóta “izgalmasabb az élet”.

És akkor nem is beszéltem még a zsúfoltságról. Korábban csak néhány ilyen időszak volt, amelyek elkerülésével kényelmesen, szellősen lehetett vásárolgatni. Most egész nap olyan tömeg van, hogy folyamatosan ütköznek a kosarak, és a vásárlók az utolsó termékekért versenyeznek – hiszen az árufeltöltés gyakran képtelen beérni őket. Emiatt a sorbanállással eltöltött idő is megnőtt, és midenki idegeskedik, főleg azok, akik csak egy italt vagy más apróságot vennének. Ehhez jön az este tízig kitolt nyitvatartás. Ha lenne választásom, én inkább vasárnap dolgoznék.

Szóval amit a vasárnapi szabadnapért a dolgozók kaptak: kapkodás, stressz, esti munka, egyszóval romló munkakörülmények, csakhogy legyen mi ellen vasárnaponként imára kulcsolni a kezüket.

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

BLACK STEPS

Figyelem, megérkezett egy új számom, most Drum & Bass stílusban! Ingyenesen letölthető az érdeklődőknek az alábbi linkeken:

Thomas Bauer – Black Steps.mp3
Zippyshare / 4shared

Kategória: Zene | Szóljon hozzá most!

A nagy Oravecz-kritika

Olvastál nemrég valami olyat egy természetfotón, hogy merj álmodni, bízz magadban, ne érdekeljen az emberek véleménye, és akkor kitárulnak előtted a kapuk, és bár a rögös úton a sors próbára tesz, egyedül csak a szerelem számít, mert ez az élet értelme?

Forrás: Oravecz Coelho (Facebook)

Forrás: Oravecz Coelho (Facebook)

Oravecz Nórával egyidősek vagyunk, mégis két óriási különbség van kettőnk között: míg a gondolatai mélységben meg sem közelítik az enyémeket, az ő blogját sokkal többen olvassák. Talán pontosan ezért.

Oravecz világával és idézeteivel az a legnagyobb baj, hogy énközpontú ahelyett, hogy a világ összefüggéseire mutatna rá. A középpontba helyezi az olvasót, és életigazságnak beállított bölcseletekkel hívja segítségül számára a sorsot, és következmények nélküli életet ígér neki. Egy túlegyszerűsített, ebből eredően hamis világképet ajánl fel, egy csábító illúziót, amely egyszerű válaszokat kínál az élet hétköznapi nehézségeire (például hittel, bizalommal minden megoldható, élj a mának, szeress, az élet próbára tesz, ezért legyél erős, stb.) Azonban ez a fajta szemlélet az ezotéria felé sodorhatja az olvasót a bonyolult, de racionálisan megérthető világ megismerésével szemben. Talán önmaga sincs tisztában azzal, hogy egy B kategóriás életfilozófiát terjeszt a fiatalok körében.

De egészen pontosan miről is van szó? Van például ez az idézet:

“Sokan fogják várni a pillanatot, amikor elbuksz, még többen akarnak majd ártani neked, de a te dolgod csak annyi, hogy ne vegyél róluk tudomást.”

E szerint a világtól függetlenül létezhet egy személy, holott ez nem igaz. Ne vegyél tudomást a betörőről, mert akkor nem rabolhat ki? Ugyan már! Én lehet, hogy észreveszem, hogy ez a bullshit idézet csak egy szerethető álomvilágba akar beráncigálni, de egy tizenéves olvasó már nem biztos.

“Tudd, hogy mi tesz boldoggá, és tarts ki mellette mindenáron – akkor is, ha mások támadnak érte, ha egyedül maradsz, ha senki sem támogat.”

A mondat a szülőkkel szembeni kamaszkori lázadásra reflektál, ezért biztosan sokan megosztják a tizenévesek közül. Az idézet azt sugallja, mintha nem lennének kötelességeid az életben, szóval nem kell takarítani és mosogatni sem. Holott ez nincs így.

Biológiai kötelességed saját magad és utódaid túlélésének, gyarapodásának biztosítása, beleértve az egzisztencia megteremtését, a nevelést és taníttatást. Ez viszont csak kemény munkával (vagy sok béna könyv kiadásával) érhető el (de azért neked is van lelkiismereted). Hiába szeretsz utcazenélni, ha a családod közben éhen hal, kötelességed más munkát vállalni.

“Minden kapu nyitva áll előtted, csak be kell sétálnod rajtuk – persze arról is tudnod kell, hogy az út rögös, akadályokkal, kátyúkkal teli, szűk ösvény.”

Kényelmes lehet elképzelni egy percre, hogy az ember végtelen lehetőségek közepette él, azonban ez az általánosítás téves következtetésre vezet. A genetika és a környezet részben predesztinál arra, hogy egyáltalán milyen “kapuk lehetnek előtted nyitva”.

Valaki nem való tudósnak, valaki zenésznek, ahogyan én sem lennék jó sportoló. Egy adott kor felett például – a tanulás képességének drasztikus romlásával – nagyon sok ajtó zárul be az ember előtt. Nem is beszélve a nagyvilágról! Háborúban besoroznak, és azokért halsz meg, akik sosem kerülnek harc közelébe. Vannak olyan országok, ahol a napod nagy része azzal telik, hogy tiszta ivóvizet és ehető ételt keresel, vagy börtönbe zárnak a véleményedért. Ott nincsenek Oravecz-idézetek.

“Talán túl sokat agyalunk azon, hogy mi lesz holnap, hogy lesz-e boldogság, hogy szeret-e majd, hogy marad-e, hogy mit akar, hogy miért nem történik az, amit te szeretnél, miközben elfelejtünk valamit: megélni a pillanatot, ami mindig ott áll előttünk arra várva, hogy szebbé tegye a napunkat.”

Az embert az teszi emberré, hogy megvan benne az absztakt gondolkodás képessége, beleértve az élet megismerését és az előre tervezést. Oravecz viszont arra buzdít, hogy mindezt eldobva egy sokkal állatiasabb szinten éljük meg a világot, sodródjunk az árral ahelyett, hogy úszni tanulnánk vagy hajót építenénk. Igaz, hogy a “tett halála az okoskodás”, de “ember tervez”. És erről lemondani nagy veszteség lenne.

“Az életnek egyetlen értelme van: hogy szeress, és hogy szeressenek. Hogy érezd, tartozol valahova. De csak az után, hogy megtaláltad a helyedet.”

A világtörténelem számtalanszor megpróbált már választ adni az élet értelmére, de ennél primitívebbet aligha adott. Madách gondolata sokkal szimpatikusabb, hogy “az élet értelme a küzdés maga”. De a kedvencem Stephen Hawkingé: “az élet értelme az, amit adunk neki”. Ebbe beletartozik a szeretés, viszont szeretés és a valahova tartozás is, ahogyan a küzdés is. A lényeg, hogy ez a saját választásunkon múlik.

Bár jegyezzük meg, hogy nem kell, hogy az életnek értelme legyen. Az ember igazságérzete az, ami folyton kutatja, mert senki sem akar egy olyan életet élni, aminek nincs értelme.

“Meg kell tanulnom bízni a sorsban. Abban, hogy akinek mellettem kell lenni, az mellettem is marad.”

Talán a véletlen folyamatok a kockadobástól az időjáráson át a tőzsdéig bizonyítják azt, hogy a „sors” véletlenszerű. Ha valaki mégis ebben bízik, az önbecsapást hajt végre. Egy-egy szakítást ugyan segíthet feldolgozni egy ilyen önbecsapás, a szomorú igazság azonban teljesen más. Az emberek folyamatosan változnak, így a kapcsolatuk természete is megváltozik, és ha a párok ezt nem korrigálják menet közben – bízva abban, hogy a sors összerendelte őket – az könnyen szakításhoz, váláshoz vezethet. Tehát könnyen lehet, hogy pont Oravecz “jótékony” önbecsapása eredményez boldogtalanságot.

 Nos, lényegében ennyi, nincs több Oravecz-idézet, csak ugyanaz sokszor:

„Hidd el, hogy mindent elérhetsz. Higgy benne, és ez épp elég. / Menj és higgy, mert akinek hite van, mindene van. / Higgy benne, és megkapod. / Bízz magadban, és lásd meg belül a gyémántot[…]. / Kitart és hisz bennem. Bízom benne, ő meg bennem. / Bízik benned, és hisz abban, hogy még ebből is a legjobbat hozod ki. / Hidd el, az élet a legjobbat akarja neked[…]. / Aki mindent képes egy lapra feltenni, bátor. Bízik a sorsában[…] / Ha hittel és bizalommal fordulsz mások felé, nem lehet gond[…] / Ha tudsz bízni, varázserőd van, hiszen a bizalom valami olyan, amit ha megtanulsz behozni az életedbe, bármire képes leszel[…]. / Meg kell tanulnod bízni magadban, abban, hogy aki jó úton halad, idővel eléri a célját. / Akard a hitet magadban, ami megtart, ha zuhannál[…] /Ugord csak át az akadályokat, merj csak hinni abban, hogy képes vagy legyőzni a nehézségeket[…] / Hisz abban, hogy van miért menni, és bár néha nem látja a célt, kitart, mert tudja, hogy valami vár rá. / […] az erő benned van. A kérdés, hogy mersz-e találkozni vele, és rábízni magad. / Higgy magadban, abban, amit csinálsz, és tudd, hogy mi tartozik hozzá és mi nem. / Meg kell tanulni bízni abban, hogy amikor el kell jönnie, el fog jönni.”

Végeláthatatlanul satöbbi. Azt hiszem, ez bizonyítja, hogy az Oravecz-életmű sekélyes és jelentéktelen. A fiatalság gondolkodására nézve pedig az eltorzított értékrend és túlidealizált világképe miatt kifejezetten káros is lehet.

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Mi lehet az internatadó mögött?

Ha ez az adó jelenlegi formájában megvalósulna, óriási érvágás lenne a lakosoknak, versenyhátrány a vállalkozásoknak, egyszóval kellemetlen, felelőtlen és igazságtalan lenne. Szerintem lesz törvénymódosítás, de nem pusztán a nagy tiltakozás miatt.

Egyrészt érzelmileg jobban elfogadható, ha túllicitálnak, majd visszavesznek. Például először benyögték a “tandíjat”, végül bevezették az “állami- és részösztöndíjat”, és akkor már nem nagyon lázadtak az emberek, mert úgy érezték, hogy kompromisszumra jutottak a kormánnyal. Hogy néhány éve a képzési hozzájárulás legapróbb gondolatára is ugrottak, az már senkit sem érdekelt, mert a végén volt egy kis sikerélményük. Ez így szociálpszichológia.

De az is elképzelhető, hogy ezt most azért dobták be a köztudatba, hogy eltereljék a figyelmet egy népszerűtlen hírről, pl. hogy a NAV-elnök külföldi szabadságra ment, vagy hogy beadtak egy törvénymódosítást, amivel EU-ellenszélben is építhetnénk az orszoknak gázcsövet. Elég rafináltak, és erre is volt már példa.

Persze egy héttel az önkormányzati választások után nem kockáztatnak sokat.

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!

Internetadó = tömegmészárlás?

Nem. De a hatásvadász címektől lehet, hogy örökre megszabadulunk. Az internettől is.

Másfél héttel a választások után előállt a kormány az internetadóval: minden megkezdett Gigabyte után 150 forintot sarcol jövő évtől a kormány az internetszolgáltatóktól. Ez azt jelenti, hogy a háztartásomban igénybevett T-Home Netmánia XL díjcsomag esetén, amiért 5925 forintot fizetek, az általam lebonyolított kb. havi 200 Gigabyte adatforalom után a szolgáltató 30 ezer forintot fog fizetni.

Hogy ne menjenek csődbe, a szolgáltatók a terheket

a lakosságra fogják terhelni.

Ennek persze komolyabb következményei is lesznek.

1. Megszűnik a Free Wi-Fi.

Nem lesznek nyilvános hotspotok, nem lesz internetelérés a kávézókban, éttermekben, plázákban és más közösségi helyeken.

free-wifi-spot-2

2. Nem lesz korlátlan adatforgalmat biztosító szolgáltatás.

A lakosság nyomorogni fog a Gigabyte-okon. Az adatforgalom lecsökken, milliók számára az internet elérhetetlen luxuscikké válik. A független, online hírportálok kevesebb emberhez jutnak majd el, és videóriportok sem lesznek. Az emberek fő információforrása a Fideszes közmédia lesz.

FIDESZ_EVERYWHERE_2

3. Az internetes tartalomszolgáltatás sötét középkora fog eljönni.

Drágább lesz az iTunes-ról és a Beatport-ról letöltött zene, fizetni kell a legálisan megvásárolt appok és programok után is, és a Netflix sem fog idén eljönni. Nem lesz internetes televíziózás, de még a Youtube videók feltöltése és megtekintése után is komoly ezer forintokat kell majd fizetni.

tizezer_forint_2

4. Nem lesz több jó minőségű tartalom az interneten.

Egy interneten megvásárolt Full-HD film önmagában olcsóbb lesz, mint a rá kivetett adó. A veszteségmentes zene is megdrágul. A torrentoldalak lehúzhatják a rolót.

ncore_ado

5. Lőttek az internetes kommunikációnak.

Nincs több ingyenes Skype, Teamspeak, videóbeszélgetés, e-mailhez csatolt fájl, fizetni kell még a megosztott képgalériák és a Facebookra feltöltött cuki állatos videók megnézése után is. A közösségi média és a felhőszolgáltatás a gazdagok kiváltsága lesz.

cuki_2

6. Megdrágulnak a játékok.

Azt hiszed, hogy ha egy 70 százalékos leárazásban megveszel egy játékot a Steam profilodon keresztül, nyugodtan hátradőlhetsz? Míg letöltesz és telepítesz egy 20 Gigabyte-os játékot, fizethetsz 3000 forint internetadót, és hiába tiéd a játék, minden telepítésnél újra fizetned kell majd érte. A multiplayer játék során felhasznált adatmennyiségről nem is beszélve. A népszerű ingyenes játékok pedig (DotA 2) frissítésről frissítésre egyre többe fognak neked kerülni…

steam

7. Megszűnik az e-learning.

Az interneten megtekinthető egyetemi előadásokért, oktató videókért, az egyetemek által biztosított ingyenesen letölthető szoftverekért és segédanyagokért is mind fizetni kell ezután. Ugyanez igaz a középiskolai tananyagokra, segédanyagokra. Az internetről megszerezhető tudás sokak számára elérhetetlenné válik.

tananyag

8. Megszívják a magáncégek is.

A céges videókonferenciák és az otthonról elvégezhető távmunkák is sokba fognak kerülni. A multimédiával foglalkozó cégek, az IT szektor és a távgyógyászat előtt is ajtók csukódnak be. Startup vállalkozások sem lesznek ilyen ellenszélben.

9. Összedől a reklámpiac.

Az internetes reklámokért, politikai kampányvideókért és kéretlen tartalmakért is a lakosság fog fizetni. Te mennyit fizetnél azért, hogy a képedbe nyomjanak egy mosópor reklámot?

10. A Fidesz ismét segget csinált a szájából.

– 2004-ban ellenezték a bankadót, majd 2010-ben bevezették
– 2008-ban ellenezték a tandíjat, majd 2012-ben bevezették
– 2008-ban ellenezték az ÁFA-emelést, majd 2011-ben megemelték
– 2008-ban ellenezték az internetadót, most pedig bevezetik

internetado_fidesz

Nem baj.

Jövőre a Parlamenti Wi-Fi-ről fogok torrentezni.

Kategória: Vélemény | Szóljon hozzá most!